Over ons

 Wij zijn B4Risk, een jong en ambitieus bedrijf  die je graag komt ondersteunen en helpen!


Berber Werkman

Berber is eigenaar en oprichter van B4Risk. Zij gebruikt haar deskundigheid, enthousiasme en energie om bedrijven en instanties te laten ervaren op welke wijze kwaliteit en veiligheid elkaar kunnen versterken. En niet te vergeten: dat kwaliteit, veiligheid en risicomanagement ook leuk kunnen zijn!

Berber heeft in Leeuwarden Levensmiddelentechnologie gestudeerd, gevolgd door een studie Food en Business aan de Hanze Hogeschool in Groningen.

Na 3 jaar als adviseur, trainer en auditor te hebben gewerkt bij een adviesbureau op het gebied van HACCP (Hazzard Analyses Critical Control Points, kwaliteitseisen voor levensmiddelen), heeft Berber in 2007 de overstap gemaakt naar de zorgbranche als adviseur kwaliteit en veiligheid in een ziekenhuis. Na bijna 15 jaar ervaring in een ziekenhuis, heeft Berber in 2022 de overstap gemaakt naar de GGZ. Als senior adviseur kwaliteit & strategie is zij binnen de verslavingszorg gaan werken. Sinds september 2023 heeft zij hier intern de stap gezet om als bestuursadviseur haar carrière te vervolgen. 

Tijdens haar functie als adviseur heeft zij zich kunnen ontwikkelen, onder andere door het volgen van diverse scholingen en trainingen (bijvoorbeeld de opleiding kwaliteitsmanagement & organisatieverandering en een opleiding tot risicomanager).

Sinds 2010 werkt Berber intensief met softwarepakket Zenya, waardoor zij expert is in het gebruik van de Zenya-modules Documenten, Meldingen, Vragenlijsten, Risico's en e-learning-programma iQualify. 

Alle opgedane kennis binnen haar functies samen met de gevolgde opleidingen combineert Berber als adviseur binnen B4Risk om organisaties te helpen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en risicomanagement.

Klik hier voor de CV van Berber. 


Richard Werkman

Richard gebruikt zijn passie, ervaring en kunde om teams en functionarissen binnen of tussen organisaties inzicht te geven op welke wijze zij bewust of onbewust invloed op elkaar uitoefenen.

Richard is ruim 10 jaar werkzaam geweest bij verschillende bedrijven in de (chemische) industrie waarbij techniek, hulpverlening en het werken in teams altijd de boventoon heeft gevoerd. In 2014 heeft hij de overstap gemaakt naar de publieke sector. Hier werkt Richard dagelijks aan de vakbekwaamheid van brandweerfunctionarissen en multidisciplinaire teams. Door dit in de praktijk te combineren met de functie van officier van dienst- brandweer is hij als geen ander in staat om bruggen te slaan tussen bedrijven en overheid wanneer zij moeten samenwerken, bijvoorbeeld tijdend een crisissituatie.

Ook in het begeleiden, waarnemen en coachen van functionarissen en teams heeft Richard ruime ervaring. Hij is in staat om medewerkers op een prettige maar toch ook met een kritische noot te laten reflecteren op het gevolg van hun handelen.

Alle opgedane kennis en ervaring combineert Richard als adviseur/trainer binnen B4Risk om organisaties te helpen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en het werken in teams.